Bezoekersteller

De laatste 5 artikelen

donderdag 25 november 2010

Gebruiksaanwijziging

Mijn schoonvader van 90 jaar heeft altijd ruzie met elke nieuwe "gebruiksaanwijziging".
Overigens ook met de postbezorging, bankzaken, telefoongesprekken, formulieren e.d. Gezien zijn leeftijd niet abnormaal.
Maar een gebruiksaanwijziging vindt hij een normaal woord, want een wijziging of fout zit er altijd wel in. In ieder geval legt hij meestal de gebruiksaanwijziging gefrustreerd en mopperend terzijde. Al die moderne rommel!

Gat in de markt: schrijf gebruiksaanwijzingen voor de 90-plussers!

(Er zijn vast nog wel meer van dit type fouten, wie weet er nog meer? Reageer)

1 opmerking:

  1. In dit geval zal de oude heer geen ruzie hebben met, maar "moeite hebben met". (hoewel: het zinnetje wordt veel in de spreektaal gebruikt).
    Gebruiksaanwijzing is misschien een normaal woord maar in de "aanwijzing(en)" zitten vaak bizarre elementen: ook dat klopt. In zijn visie is een gebruiksaanwijzing dus niet echt een behulpzame schriftelijke vriend in de nood. Het is vaak een beschrijving van hoe te handelen, maar bevat te vaak veel onzinnige opmerkingen en foutieve of overbodige tips! (al dan niet bestaand uit foutieve vertalingen).
    Kortom de oude heer zou moeten spreken van een abnormaal woord! Graag help ik hem verder, ik leg graag van alles en nog wat uit!
    Henk D.

    BeantwoordenVerwijderen