Bezoekersteller

De laatste 5 artikelen

vrijdag 15 januari 2010

Topvermaak: het aanvragen van een Spoeddebat!

Dinsdagmiddag, 14.00 uur, zit ik er klaar voor: Het Vragenuurtje, gevolgd door Regeling der werkzaamheden. We hebben het uiteraard over de Tweede kamer.
Vooral de Regeling der werkzaamheden is topamusement. Als zelfs mijn vrouw stiekem gniffelend zit mee te kijken ("Waar gaat het over?!"), dan moet het wel iets aparts zijn. Wat zien wij?

Voorzitter Gerdi Verbeet zucht uit het diepst harer tenen als een hijgerig Kamerlid op zijn of haar achterste poten een Spoeddebat eist. Liefst nog vandaag! Verbeet bezweert dat de agenda overvol is. Het hijgerig Kamerlid krijgt te weinig steun voor een Spoeddebat van de voorzitter en de andere fracties. En vraagt hogelijk gefrustreerd of een zeer Spoedig Debat ook mag. Wat heet: moet! 'Mits voldoende ondersteund' krijgt hijgerig Kamerlid toch zijn spoedig of spoeddebat. Nu zijn er ook nog spoedeisende debatten.

Nu moet de lezer wel weten dat een Spoeddebat iets heel anders is dan een Spoedig of Spoedeisend Debat!
Het eerste heeft veel meer status en andere spelregels. Voorzitter Verbeet haat Spoeddebatten, terwijl de PVV en de SP er wel pap van lusten. De ergernis op de koppen van de Spoeddebateisers en de Voorzitter is prachtig om te zien. In de ogen van de PVV is elk debat flauwekul en zou een Spoeddebat moeten zijn.
Topvermaak: het aanvragen van een Spoeddebat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten